Зимата на нашето недоволство

четвъртък, Юни 7, 2018

Все още се уча да пазя думите си, да не давам воля на спонтанните си емоции, защото имам горчивия опит от много свои гафове. Снощи, обаче, след представлението „Зимата на нашето недоволство“, не можах да удържа потока им.
Не можах! Заради тънкото блестящо чувство за хумор, струящо от сцената и незабелязано прерастващо в горчив сарказъм; заради дълбоките душевни терзания на част от героите (кога неосъзнати, кога съзнателно прикривани), без игра на психология от страна на актьорите; заради горчилката на Стайнбек, подсладена с лъжичка захар; заради точните знаци от автора, точно уловени от режисьора и изразени от актьорите с впечатляващо художествено майсторство; заради утвърждаването на едно от най-важните правила в театъра „Един за всички, всички за един“.
Аз, като зрител, присъствах на 3D образ на общество, в което парите безогледно убиват човешкото. И не само присъствах, а изпитвах потресение от победния и днес, прегазващ всичко по пътя си поход на парите. В течение на два часа загубих представа за време и пространство. И само пет минути преди финала на спектакъла – една великолепна метафора, сътворена от режисьор и сценограф – тъмносиньото на морето, в чиито бездни търсят спасение отчаяните души, в дъното на сцената слабо, но достатъчно забележимо, започва да прелива в небесносиньо – цветът на надеждата.
Надеждата е в това, че любовта е по-силно и неизкоренимо човешко чувство.
Надеждата е и в това, че, съдейки по реакциите на зрителите в залата, МИСЛЕЩИТЕ зрители не са малко.

P.S. Благодаря на теб, Бина, на Юрий, на Свила, на Асен, на чудесните ми колеги на сцената и на всички зад вас, които работят честно и с любов за този спектакъл!!!

Н.Б.

Ако искате да се свържете с нашата билетна каса, може да се обадите на посочения телефон от 11 до 19 ч. от вторник до събота и от 13 до 19 ч. – в неделя и понеделник. Обедна почивка: 14:30 ч. - 15:00 ч.

Тел: +359 2 944 24 48
За закупуване на билети и допълнителна информация за нашите спектакли, може да посетите билетната каса на МГТ „Зад канала“ на адрес: бул. „Мадрид“ №1 от 11 до 19 ч. от вторник до събота и от 13 до 19 ч. – в неделя и понеделник. Обедна почивка: 14:30 ч. - 15:00 ч.

Вашите билети Ви очакват онлайн на Theatre.bg

Може да използвате нашата онлайн форма за контакт, за да се свържем с Вас и да уточним детайлите около Вашите резервации.